Degradatiestrijd met PEC komt onverwachts voor Van Crooij

30 maart 2019, 16:32

Vito van Crooij had niet verwacht om met PEC Zwolle verwikkeld te raken in een degradatiestrijd. De vleugelaanvaller kwam afgelopen zomer over van VVV-Venlo, maar moet bekennen dat de overstap vanuit Limburg geen stapje hogerop betekende in zijn debuutseizoen voor de Zwollenaren.

Terwijl zijn oude werkgever uit Venlo op een keurige elfde staat met 32 punten, heeft Van Crooij er met PEC drie punten minder. De nummer twaalf neemt het zondag op tegen FC Emmen, dat met slechts vier punten minder op een zeventiende plaats staat. Van Crooij hoopte op mee toen hij naar Zwolle verkaste. "Wat ik aan het begin van dit seizoen niet verwacht had, is dat wij nu een bijna degradatiewedstrijd spelen tegen Emmen en die moeten winnen om ons richting veilige haven te begeven", vertelt de Limburger op de website van de club. En dat terwijl er in de zomer nog volop versterkingen werden gehaald. "Ook al omdat wij een prima voorbereiding kenden was dat scenario niet bij mij opgekomen."

Van Crooij, samen met Mike van Duinen topscorer van de club, hoopt PEC ooit te verlaten voor een andere ploeg. "Ik zie PEC Zwolle als een volgende stap in mijn carrière. Voor de komende wedstrijden en seizoenen wil ik hier belangrijk worden. Elke wedstrijd moet ik mij met doelpunten of assists laten gelden", is de aanvaller, die toegeeft dat de sfeer binnen PEC beter is dan in Venlo, toe. "Bovendien zit het stadion hier bijna bij elke wedstrijd vol."

Word de nieuwe Koning Donnie en pak tot vier keer je inzet als PSV van Ajax wint!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen