Cocu wil komend seizoen terugkeren in de dug-out

30 maart 2019, 10:30

Zijn periode bij Fenerbahçe is Phillip Cocu niet in de koude kleren gaan zitten en dus deed de trainer na zijn vertrek even een stap terug. De trainer verscheen nauwelijks in de media en gaat ook niet middenin het seizoen bij een andere club aan de slag. Hij wil komend seizoen met een schone lei beginnen.

Dat zegt de trainer in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Dat hij momenteel in de luwte bivakkeert, is volledig zijn eigen keuze. "Bewust", leg de trainer uit. "Ik kies mijn dingen heel zorgvuldig uit en zeg bijna altijd 'nee' tegen interviews of publieke optredens. Dat past bij de fase waarin ik nu zit."

Cocu wilde na zijn vertrek in Turkije niet direct ergens anders gaan werken. "Het was voor mij geen optie om meteen of snel daarna ergens in te stappen. Ik wilde even afstand nemen, omdat dat goed is en omdat je de volle honderd procent energie voor een klus nodig hebt. Na twintig jaar als voetballer en daarna meer dan tien jaar als trainer weet je waar je aan begint. Ik merk nu dat de energie voor iets nieuws aan het terugkomen is. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging in het komende seizoen, normaal gesproken in het buitenland."

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen