De Gier verlangt naar de VAR na rode kaart Van den Berg

29 maart 2019, 23:58

De rode kaart die Joey van den Berg vrijdagavond ontving tegen Jong Ajax houdt de gemoederen flink bezig in Nijmegen. Scheidsrechter Christian Mulder, die de NEC-aanvoerder wegstuurde, heeft inmiddels uitgelegd waarom hij rood trok. Jack de Gier doet eveneens zijn zegje over het moment.

De trainer van NEC is niet blij met de beslissing van de arbiter. De Gier denkt dat Mulder de hulp van een VAR goed had kunnen gebruiken. "In de kleedkamer heb ik de spelers gezegd dat we rustig moeten blijven voor de camera. Het heeft geen nut om na te trappen, maar ik ga wel een verzoek bij de KNVB neerleggen om de VAR naar de Keuken Kampioen Divisie te verplaatsen", aldus De Gier in gesprek met FOX Sports.

"De scheidsrechters kunnen dan hulp krijgen bij het nemen van beslissingen. De VAR zou hier prima zijn werk kunnen doen", vervolgt De Gier, die de rode kaart een beslissend moment noemt. "Daaraan merk je dat dit soort scheidsrechters deze wedstrijden niet aankunnen. Ze voelen niet aan wat voor emoties er in het veld zijn."

TOTO's Koning Donnie heeft 24

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen