Gisteren gemist: Twente op kampioenskoers, Bosz hard onderuit

30 maart 2019, 00:30   Bijgewerkt: 29 maart 2019, 23:20

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 29 maart.

Titel Twente weer dichterbij, Jong Ajax wint heet potje bij NEC

FC Twente kan de titel in de Eerste Divisie eigenlijk nauwelijks meer ontgaan. De koploper won in eigen huis de lastige wedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-0. Daardoor blijft het gat met nummer twee Sparta Rotterdam, dat zelf een eenvoudige 1-5 zege boekte bij Jong FC Utrecht, elf punten. Er staan nog zeven speelrondes op het programma in de Eerste Divisie.

Bosz lijdt met Leverkusen pijnlijk verlies bij Brenet en co

Bayer Leverkusen heeft de Bundesliga hervat met een pijnlijke nederlaag tegen 1899 Hoffenheim. Peter Bosz zag zijn ploeg in Sinsheim met 4-1 onderuit gaan tegen de club van Joshua Brenet, die de hele wedstrijd speelde. Door de verliespartij zakt Leverkusen - op doelsaldo - naar de zevende plaats.

Lyon trekt na wisselbeurt Memphis duel naar zich toe

Olympique Lyon heeft dankzij een laat doelpunt van Martin Terrier de winst gepakt tegen Stade Rennes. De vrijdagavondwedstrijd stevende af op een bloedeloze remise, tot vier minuten voor tijd de 0-1 viel. Memphis Depay was vlak voor het doelpunt van Terrier vervangen door Bertrand Traoré.

Mulder wilde Van den Berg eerst slechts geel geven

Christian Mulder heeft na afloop van de enerverende wedstrijd tussen NEC en Jong Ajax (1-2) uitgelegd waarom Joey van den Berg halverwege de tweede helft een directe rode kaart kreeg. De aanvoerder van NEC ontplofte nadat de dienstdoende scheidsrechter floot voor een vrije trap voor de Amsterdamse beloften. Die reactie heeft Van den Berg zijn wedstrijd gekost.

Eredivisie Vrouwen: FC Twente wint en grijpt de koppositie weer

FC Twente is de nieuwe koploper in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. De Tukkers waren vrijdagavond met 1-3 te sterk voor ADO Den Haag en passeren zowel Ajax als PSV op de ranglijst. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen PEC Zwolle, terwijl de Eindhovenaren niet in actie kwamen.