Bosz lijdt met Leverkusen pijnlijk verlies bij Brenet en co

29 maart 2019, 22:30

Bayer Leverkusen heeft de Bundesliga hervat met een pijnlijke nederlaag tegen 1899 Hoffenheim. Peter Bosz zag zijn ploeg in Sinsheim met 4-1 onderuit gaan tegen de club van Joshua Brenet, die de hele wedstrijd speelde. Door de verliespartij zakt Leverkusen - op doelsaldo - naar de zevende plaats.

In aanloop naar het duel met Hoffenheim liet Bosz zich ontvallen het jammer te vinden dat Leverkusen direct op de vrijdag na de interlandperiode weer in actie moest komen. De Nederlandse trainer begon deze week zonder acht internationals aan de voorbereiding op de belangrijke competitiewedstrijd. Charles Aránguiz, basisspeler onder Bosz, keerde pas daags voor de wedstrijd terug in Duitsland.

De Chileen begon op de bank, maar werd halverwege de eerste helft noodgedwongen binnen de lijnen gebracht als vervanger van de geblesseerde Karim Bellarabi. Op dat moment hadden beide teams al een keer gescoord. Hoffenheim had in de tiende minuut de score geopend via Ishak Belfodil. De Algerijn stond aan het einde van een flitsende tegenaanval. Niet veel later trok Kevin Volland met een kopbal de score gelijk.

Hoffenheim nam vlak na rust weer de leiding. Sven Bender toucheerde met de punt van zijn schoen een inzet van Andrej Kramaric en verschalkte daardoor per ongeluk zijn eigen doelman. Belfodil verdubbelde vervolgens de marge door met een schot in de korte hoek zijn tweede van de avond te maken. De aanvaller leek tien minuten voor tijd zijn hattrick te completeren, maar op de doellijn gaf Kramaric het laatste zetje voor de 4-1.

Leverkusen is door de ruime nederlaag uit de top zes gevallen en kan dit weekend ook nog eens op doelsaldo worden ingehaald door Werder Bremen, dat drie punten minder heeft.

Word de nieuwe Koning Donnie en pak tot vier keer je inzet als PSV van Ajax wint!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen