Olde Riekerink denkt dat onvoorspelbaarheid kracht Excelsior is

29 maart 2019, 16:52

Het is Jan Olde Riekerink opgevallen dat teams zich steeds meer aanpassen aan de speelwijze van sc Heerenveen. Dat zag de 56-jarige trainer voor de interlandperiode ook gebeuren tegen De Graafschap, dat in het Abe Lenstra Stadion met 0-3 won. "Daar hebben we deze week aandacht aan geschonken", aldus Olde Riekerink in aanloop naar het duel met Excelsior.

De Graafschap schakelde met succes het duo Michel Vlap-Sam Lammers uit. "Daar hadden we geen adequaat antwoord op", zegt Olde Riekerink in gesprek met Omrop Fryslân. De trainer stelt dat de Friezen niet louter afhankelijk zijn van de inbreng van het duo. "Ik vind dat wij een elftal hebben dat goed kan voetballen en op verschillende manieren aanvallend een vuist kan maken."

Tegen Excelsior, dat al vier keer op rij niet won én niet scoorde, wil Olde Riekerink goed aan de laatste fase van de competitie beginnen. "Excelsior heeft een aantal goede voetballers, maar zij zijn wel wat onvoorspelbaar omdat ze niet positiegebonden zijn. Dat kan ook een sterkte zijn."

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen