Topper Ajax - PSV: van vrienden tot vijanden in zeven dagen

29 maart 2019, 15:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een week geleden stonden alle Ajacieden en PSV'ers nog als één team op het veld in de Johan Cruijff ArenA, maar zondagmiddag staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Daley Blind, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong tegenover Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Luuk de Jong. Afgelopen week hebben ze veel gedold op de Oranje-training over de Eredivisie-topper: om 16.45 zondag in Amsterdam is de sfeer totaal anders.

"Natuurlijk werd er bij Oranje wel deze wedstrijd over gesproken", glimlachte Frenkie de Jong als een ondeugend kind dat zojuist belletje trok bij de buren over het duel. "Onderlinge dolletjes over hoe we verwachten dat ze gaan spelen. Maar niemand wilde echt iets loslaten over hoe er gespeeld wordt zondag." De grote vraag voor de Ajacieden is of PSV gaat aanvallen zoals in Eindhoven of dat het de voorsprong van vijf punten komt verdedigen.

Overwinning

"Wij spelen altijd om te winnen", maakte verdediger Denzel Dumfries de intenties van de Eindhovenaren duidelijk. "Voor niets anders komen we hierheen." Ook aanvoerder Luuk de Jong was ervan overtuigd dat de Eindhovenaren niet met angst naar de Johan Cruijff ArenA gaan. "We hebben de laatste twee keer in Eindhoven laten zien wat we kunnen doen tegen Ajax", zei hij over de 3-0 zeges die het boekte.

Europese opstelling

Bij Ajax is het ook de vraag hoe ze beginnen, maar dan in de letterlijke zin van het woord. Hakim Ziyech werkt keihard aan zijn herstel, maar moest de interlands van Marokko wel missen en Ten Hag zal gezien de Champions League geen risico willen nemen met de middenvelder. Is hij fit genoeg om te starten, dan kiest de coach wellicht voor de Europese variant met Dusan Tadic in de spits. Ook staat Matthijs de Ligt uiteraard in de basis: hij ontbrak in Eindhoven en toen had Luuk de Jong voorin volledig vrij spel.

Ajax - PSV: de spelers gaan van vrienden tot vijanden binnen zeven dagen op hetzelfde veld. Ook de supporters zullen heel anders het duel benaderen in plaats van dat ze samen achter Oranje stonden. En ook Koning Donnie maakt er een feestje van: vier het met hem mee en geniet optimaal van de voetbaltopper in Amsterdam!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen