Interlandvoetbal doet zich voelen bij Groningen richting AZ-uit

29 maart 2019, 17:26

Niet alleen de absolute topclubs zien veel spelers vertrekken tijdens interlandperiodes, ook bij FC Groningen stonden er afgelopen week weinig spelers van de eerste selectie op het veld. Trainer Danny Buijs zag veel spelers vertrekken en dat bemoeilijkt zijn voorbereiding richting AZ-uit.

Groningen speelt zaterdag uit tegen AZ. "Ik heb gisteren nog zes á zeven jongens een dag vrij gegeven", zegt Buijs tegen RTV Noord. "Woensdagmiddag of woensdagavond zijn veel spelers pas op Schiphol geland. Na de wedstrijd tegen Den Haag zijn ze direct op het vliegtuig of in de auto gestapt om zich bij de verschillende nationale teams te melden. Daar zijn ze gelijk weer doorgegaan met trainen en wedstrijden spelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om die jongens een dag vrij te geven, helemaal omdat wij ook een heel druk programma voor de boeg hebben."

Voor Ritsu Doan, die naar Japan moest reizen, valt het allemaal niet mee. "Je merkt wel aan Doan dat hij last heeft van de jetlag. Hij vindt het lastig om het slaapritme weer op te pakken", zegt Buijs. De coach laat alvast weten dat Ilias Bel Hassani zaterdag zeker gaat starten tegen het sterke AZ. "Voor ons is het een uitdaging om het AZ moeilijk te maken. We gaan in ieder geval proberen om de TOTO te verpesten."

TOTO's Koning Donnie heeft 24

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen