Van Bommel heeft duidelijke intenties: "Komen voor winst"

29 maart 2019, 14:35

Mark van Bommel gaat met PSV komend weekend naar Ajax om te winnen. De oefenmeester neemt niet genoegen met minder dan dat in de Johan Cruijff ArenA, ondanks dat hij een voorsprong van vijf punten heeft in de titelstrijd. "Ajax moet en wij willen? Dat is onzin. We moeten allebei winnen. Je kunt niet op een gelijkspel spelen."

Dat zei hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax. "We gaan naar Amsterdam om te winnen, want dat willen we altijd", liet de coach aan duidelijkheid niets te wensen over. "Je ging vroeger toch ook niet het pleintje op om 0-0 te spelen?", zei hij. De Eindhovenaren komen dus naar Amsterdam om te winnen en in welke opstelling ze dat gaan doen, daar was de coach ook al over uit.

"Maar de spelers horen dat eerst", aldus Van Bommel, die daarbij niet naar leeftijd kijkt. "Als je goed genoeg bent maakt het niet uit of je ervaring hebt. Ik heb spelers op de bank zitten die allemaal kunnen spelen." Wel was hij blij dat de internationals, onder wie Gastón Pereiro en Hirving Lozano, goed speelden tijdens de break. "Dan komen ze met een goed gevoel terug naar Eindhoven."

Zenuwen

Van Bommel werkt volgens het principe goed genoeg is oud genoeg. Maar ook als je ouder bent, houd je nog zenuwen bij belangrijke wedstrijden. "Iedereen heeft zenuwen, ik ook", zei hij over de topper. Voor talent Mohammed Ihattaren wordt het de eerste keer dat hij een dergelijke wedstrijd zou gaan spelen, maar dat hoeft volgens de coach helemaal geen nadeel te zijn.

De oefenmeester had vooral mooie woorden over de tiener, die vrijdag officieel bij de eerste selectie werd gehaald. "Hij is een uitzonderlijke speler. Hij heeft de gave om in bijna iedere situatie de juiste keuze te maken. Dat is mooi om te zien Als spelers de bal inleveren, zegt dat je goed kan voetballen."

Denk jij dat PSV wint? Wint bij TOTO tot liefst vier keer je inzet terug! 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen