Faber werkt met PSV aan oprichting voetbalinternaat

29 maart 2019, 13:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er moet niet raar opgekeken worden als PSV op termijn weer een voetbalinternaat krijgt. De Eindhovense club had in de jaren tachtig al de beschikking over een internaat, maar stapte daar daarna vanaf. Een terugkeer van een internaat ligt nu in de lijn der verwachtingen.

Dat geeft Ernest Faber, de hoofd jeugdopleiding van PSV, aan tegenover Omroep Brabant. "Jongens komen steeds vaker van ver, uit het buitenland", legt Faber uit. "Die wil je bij elkaar zetten in een soort familie-setting die kenmerkend is voor PSV. Je wilt ze een tweede thuis aanbieden. Nu zitten ze vaak verspreid in gastgezinnen en het zou mooi zijn als we ze bij elkaar krijgen op de Herdgang in een hotel of internaat. Daar zijn we zeker mee bezig."

Faber vertrok afgelopen zomer bij FC Groningen en verliet het trainerschap voor de functie bij PSV, waar hij voor vijf seizoenen tekende. De spanning van het coach-zijn heeft hij dus even niet. "De spanning is verslavend, ja", weet Faber. "De ontlading, alles. Maar ik ben met een groot project bezig en heb bewust voor die vijf jaar gekozen. Daarna kijken we wel hoe of wat."

Word de nieuwe Koning Donnie en pak tot vier keer je inzet als PSV van Ajax wint!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen