Transferweekje: Dost, ontslagbrieven in Eredivisie en Feyenoord

Transferweekje: Dost, ontslagbrieven in Eredivisie en Feyenoord

30 maart 2019 – De transfermarkt is in Nederland alweer twee maanden gesloten, maar de geruchtenmolen blijft draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Met deze keer onder meer aandacht voor Bas Dost, Feyenoord en Matthijs de Ligt.Dost uit de gratie
In Spanje is het gebruikelijk dat er Nederlands op de voorpagina's staan, maar deze week was dat ook in Portugal het geval. Bas Dost stond op de voorpagina's van de sportkranten en de Portugese media weten het zeker: hij is uit de gratie geraakt bij Sporting Club de Portugal. Onder Marcel Keizer is hij zijn basisplaats niet altijd langer zeker en ook komt er steeds meer kritiek op het amper meevoetballende gedeelte van de spits. Twintig miljoen is het prijskaartje dat de club aan hem heeft gehangen: wie komt hem ophalen?

Formele ontslagbrieven
Iets anders dat deze week ook volop in het nieuws was, waren de formele ontslagbrieven die de clubs voor 1 april moeten sturen. De postbodes hadden het bijzonder druk in de Eredivisie en Eerste Divisie, want diverse spelers zagen hun optie niet gelicht en kregen dus een brief op de mat. Onder anderen Stijn Schaars, Wout Droste, Nico Koppers, Erik Falkenburg, Yuki Kobayashi, Mitchell Te Vrede, Nick Marsman kregen post met slecht nieuws. Zullen andere clubs snel toeslaan na dit nieuws?

De Ligt weer in verband met grote clubs
Matthijs de Ligt is bijna een vaste gast in deze rubriek en dat komt natuurlijk omdat er nog altijd geen duidelijkheid is over de toekomst van de Ajax-aanvoerder. De negentienjarige international heeft de clubs voor het uitkiezen en werd deze week weer veelvuldig in verband gebracht met FC Barcelona. Volgens diverse Spaanse media nadert Barcelona een akkoord met Ajax. Italiaanse media stellen echter dat Juventus nog steeds bij de grootste kandidaten hoort. "Ik kan naar Juventus, maar er zijn meer clubs geïnteresseerd", reageert De Ligt bij Tuttosport. "We zullen zien wanneer het goede moment is om de knoop door te hakken. Nu focus ik me op Ajax en niet op mijn toekomst. Mino Raiola houdt zich daar mee bezig", zegt de verdediger, die in de Champions League gaat spelen tegen Juventus. "Zij hebben een paar van de beste verdedigers ter wereld. De Italiaanse verdedigersschool is altijd de beste."

Drukte bij Ajax
Marc Overmars verlengde zijn contract bij Ajax en kan zich dus volledig focussen op zijn werk in Amsterdam. Dat doet de technisch directeur ook, aangezien het de afgelopen week nieuws regende uit Amsterdam. Andre Onana verlengde zijn contract en daarnaast waren er geruchten over de komst van drie mogelijke nieuwe aanwinsten. Ajax maakt serieus werk van de komst van FC Emmen-keeper Kjell Scherpen en sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie. Dat meldde De Telegraaf. Daarnaast kwam naar buiten dat Ajax twaalf miljoen euro over heeft voor Razvan Marin. De 22-jarige Roemeen is een van de uitblinkers bij Standard Luik en moet na dit seizoen op de plek van Frenkie de Jong gaan spelen in Amsterdam. De nummer twee van de Eredivisie is bereid om twaalf miljoen euro te betalen voor de international. Slaagt Ajax erin om de drie transfers te voltooien, dan heeft het de eerste aanwinsten voor het nieuwe seizoen al vroeg gecontracteerd.

Feyenoord zoekt Van Geel-opvolger
Feyenoord moest onlangs al op zoek naar een nieuwe trainer, die het vond in Jaap Stam, en kan nu wederom op jacht naar een belangrijke man in de organisatie. Technisch directeur Martin van Geel lag zwaar onder vuur bij de eigen fans en heeft afgelopen week besloten om per 1 juli te vertrekken. Volgens De Telegraaf heeft Feyenoord het lijstje met kandidaten voor zijn positie al klaar liggen, al wil de club wel graag rustig aan doen. Henk van Stee (Sparta), Robert Eenhoorn (AZ), Joris Mathijsen (Willem II) en Ted van Leeuwen staan naar verluidt op de wensenlijst. Van deze kandidaten lijkt Van Stee de grootste kanshebber te zijn. De 57-jarige Rotterdammer werkt momenteel bij Sparta en stond eerder onder meer onder contract bij Zenit St. Petersburg.

TOTO's Koning Donnie heeft 24,50 over voor als Daniel Schwaab de score opent zondag!

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019