Dumfries over insteek PSV: "Wij willen altijd drie punten"

29 maart 2019, 07:56

Denzel Dumfries vindt dat PSV naar Amsterdam moet reizen om te spelen op de overwinning. Hoewel de Eindhovenaren een voorsprong verdedigen, moeten ze ook gewoon winnen in de Johan Cruijff ArenA, zo vindt de verdediger. "Laten we het allemaal niet moeilijker maken dan het is. Wij willen altijd de drie punten en doen het ook nu niet voor minder."

Dat vertelt de rechtsback tegenover het Eindhovens Dagblad. Onverstoorbaarheid, hetgeen waar Mark van Bommel vaak over spreekt, is daarin een belangrijk begrip voor Dumfries. "Dat je altijd onverstoorbaar moet blijven, klopt precies. Doelen bereiken is wat ik wil. Dat is me de afgelopen jaren ook gelukt en ik ben nog lang niet klaar. Die doelen stellen en elke keer weer willen bevestigen, werkt in zekere zin ook verslavend. Ik heb bij alle clubs meegemaakt dat het heel goed ging, soms wat minder en daarna weer goed."

Het volgende doel van Dumfries is om de landstitel te pakken en hoewel de resultaten in 2019 minder zijn dan voor de winterstop, heeft hij er nog alle vertrouwen in dat het gaat lukken. "Dat je op een gegeven moment een paar keer punten verspeelt, gebeurt eigenlijk altijd en in elke competitie. Geen ploeg wordt kampioen met bijna honderd punten", weet hij over de Eredivisie.

Het verschil met Ajax is vijf punten, toch kent hij op voorhand weinig zenuwen voor de topper. "Het is eerder een mooie motivatie. Spanning zal ik echt niet voelen in Amsterdam, daarvoor ben ik er al te vaak geweest."

Word jij de nieuwe Koning Donnie bij de TOTO?!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen