Contractverlenging houdt Onana nog één seizoen bij Ajax

28 maart 2019, 16:54   Bijgewerkt: 28 maart 2019, 18:18

André Onana blijft nog één seizoen de doelman van Ajax. De Kameroener gaat zijn contract in Amsterdam verlengen tot medio 2022. De doelverdediger (22) kon op interesse rekenen van onder meer FC Barcelona en Tottenham Hotspur, maar blijft ook na de zomer de doelpalen van de Johan Cruijff Arena verdedigen. Met het contractnieuws is een vertrek van de sterkhouder deze zomer definitief uitgesloten.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Onana imponeert dit seizoen onder meer in de Champions League en leek zich daarmee op te werken naar een club van absoluut topniveau. Barcelona, waar de Kameroener eerder al in de jeugd speelde, gaf aan graag weer over de keeper te beschikken. 

Deze week zaten Ajax en de belangenbehartigers van Onana samen om de tafel. Donderdag kwam er witte rook, al is het duidelijk dat de doelman echt nog maar een seizoen in Nederland blijft. "Na volgend seizoen werkt Ajax mee aan een transfer", zegt zaakwaarnemer Albert Botines tegen De Telegraaf.

Met het vertrek van Frenkie de Jong (FC Barcelona) en de belangstelling voor onder meer Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres en Donny van de Beek in het achterhoofd, slaat Ajax met het behouden van Onana een belangrijke slag. Technisch directeur Marc Overmars gaf eerder al aan dat er maximaal vijf sterkhouders vertrekken aan het eind van dit seizoen, maar Onana is daar dus geen van.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen