Opluchting bij Ajax: uitfans gewoon welkom in Turijn

28 maart 2019, 16:22   Bijgewerkt: 28 maart 2019, 16:27

Goed nieuws voor Ajax: de Amsterdammers ontlopen een zware straf van de UEFA en kunnen tijdens de kwartfinale in de Champions League tegen Juventus beschikken over een bomvol uitvak. De Europese voetbalbond heeft Ajax namelijk alleen een geldboete opgelegd wegens de vernielingen tijdens de return in Spanje tegen Real Madrid.

Een aantal weken werd er gevreesd voor een leeg uitvak in het Allianz Stadium in Turijn. De UEFA startte een onderzoek naar de vernielingen aan een net tijdens de 1-4 overwinning in Madrid en met de eerdere ongeregeldheden in het achterhoofd ligt de Ajax-aanhang onder een vergrootglas.

Het blijft voor de kwartfinalist echter bij een boete van 23.000 euro, meldt Ajax Life donderdagmiddag. Wel blijft de voorwaardelijke straf van één uitduel zonder publiek, die sinds Benfica-uit geldt, nog altijd van kracht. Mochten de 2100 Ajacieden zich in Turijn wederom niet volgens de regels gedragen, wacht er bij een eventuele halve finale of Europees avontuur in het nieuwe seizoen wel een pijnlijke maatregel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen