Koopmeiners hoopt onder Slot weer middenvelder te worden

28 maart 2019, 18:15

Teun Koopmeiners maakt deel uit van een bijzonder sterke AZ-lichting. Samen met generatiegenoten Guus Til en Calvin Stengs vormt de 21-jarige jeugdinternational het gezicht van het huidige AZ. Koopmeiners brak door als middenvelder, maar wordt nu door John van den Brom als centrale verdediger gebruikt. Met FCUpdate.nl bespreekt de AZ'er zijn positie op het veld, zijn toekomstplannen en vertelt hij over zijn inspiratiebronnen.

Positie

Bijna geruisloos speelt Koopmeiners zich eind 2017 in de basis bij AZ. De dan negentienjarige middenvelder is gerijpt in het beloftenteam en wordt klaar geacht voor het grote werk. Koopmeiners verdwijnt niet meer uit het elftal, maar zijn positie op het veld verandert wel. In het huidige seizoen speelt de in Castricum geboren voetballer het gros van de wedstrijden als centrale verdediger. Een vondst van Van den Brom, die Koopmeiners eerder ook al een Frenkie de Jong-achtige verdediger laat zijn. 

Bij AZ speelt Koopmeiners inmiddels zo'n vijf maanden achterin, maar bij Jong Oranje wordt hij door bondscoach Erwin van de Looi 'gewoon' op het middenveld opgesteld. Afgelopen zondag nam hij tegen de leeftijdsgenoten uit de Verenigde Staten zijn vertrouwde plek op het veld weer in. "Natuurlijk heb ik er profijt van dat ik op meerdere posities inzetbaar ben, maar het is fijn dat ik bij Jong Oranje op mijn natuurlijke positie wordt gebruikt", aldus de jeugdexponent van AZ.

Toekomst

Tot de zomerstop zal Koopmeiners bij AZ niet uit het hart van de verdediging verdwijnen, maar volgend seizoen hoopt hij weer op het middenveld plaats te nemen. Hoewel Van den Brom vertrekt als hoofdtrainer, zal de jeugdinternational niet met een helemaal schone lei beginnen aan het nieuwe seizoen. Arne Slot, de nieuwe hoofdtrainer van de Alkmaarders, is namelijk de huidige assistent van Van den Brom.

Over zijn toekomst denkt Koopmeiners de laatste tijd sowieso veel na, erkent hij. "Maar ik ben er nog niet uit wanneer ik een stap wil zetten en waarnaartoe. Ik sluit in elk geval niets uit, ook niet voor komende zomer", vertelt de AZ'er, die denkt dat hij binnen Nederland nog wel een stap kan maken. "Maar ik denk dat ik een lichte voorkeur heb voor het buitenland. Van Arsenal droom ik, maar om daar te komen moet ik nog een lange weg afleggen."

Inspiratie

Niet Dennis Bergkamp of Robin van Persie, maar Thierry Henry was de reden dat Koopmeiners op jonge leeftijd fan werd van Arsenal. De Franse oud-aanvaller is echter geen inspiratiebron voor de verdediger annex middenvelder, die zich juist laat inspireren door andere sportgrootheden: LeBron James (basketbal), Tom Brady (American football) en Conor McGregor (MMA).

Op mentaal vlak heeft Koopmeiners geleerd van de levende legendes. "Van LeBron James leerde ik dat je altijd het maximale uit jezelf moet halen. Tom Brady was ooit bijna afgeschreven, maar wordt nu als de beste aller tijden beschouwd. Van Connor McGregor leerde ik dat ik altijd door moet blijven gaan, ook als het even tegenzit", besluit Koopmeiners, die ook nu hij bij AZ anders gebruikt wordt dan hij zou willen, gewoon blijft doorgaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen