Manchester United stelt Solskjær aan als nieuwe coach

28 maart 2019, 10:07   Bijgewerkt: 28 maart 2019, 14:58

Manchester United heeft Ole Gunnar Solskjær aangesteld als de definitieve nieuwe manager. De coach die het stokje eerst als interim overnam van José Mourinho is voor zijn goede prestaties beloond met een driejarig contract bij The Red Devils. Diverse Engelse media meldden afgelopen week al dat hij blijvend over zou komen van Molde FK en dat is nu officieel bevestigd door de club.

"Sinds Ole in december is aangesteld, spreken de resultaten die we hebben behaald voor zich", aldus vice-voorzitter Ed Woodward in een eerste reactie op de clubsite. "Niet alleen de resultaten, maar ook de uitvoering is goed. Ole heeft een schat aan ervaring, zowel als speler en ook als coach. Ook kent hij de club goed om jonge spelers een kans te geven. Hij is de juiste persoon om Manchester United te leiden momenteel."

"Vanaf de eerste dag dat ik hier was, voelde ik me thuis", aldus de blije Solskjær op het clubkanaal. Het was een eer om speler te zijn van Manchester United en ook om hier als coach te zijn. De afgelopen maanden waren fantastisch en ik wil de coaches, spelers en staf bedanken voor het werk dat ze tot dusver hebben gedaan. Dit is de baan waar ik altijd van heb gedroomd en ik kijk er naar uit om onze fans de successen te geven die ze verdienen."

{image[333207][right-half][]}Records

Solskjær kende een sublieme start bij United: hij won veertien van zijn eerste negentien duels - waarvan hij de eerste acht achtereenvolgend winnend afsloot. Een recordbrekende start. De manager verzekerde zich van de kwartfinale van de Champions League na een knappe comeback tegen Paris Saint-Germain en heeft zich ook naar de strijd om de top-vier in de Premier League gespeeld met zijn ploeg. FC Barcelona wacht in de kwartfinale van het miljardenbal. Ook plaatste hij zich voor de volgende rondes van de FA Cup, waar het afgelopen week overigens wel teleurstellend werd uitgeschakeld.

Met name het feit dat hij het plezier terug heeft gebracht bij United wordt Solskjær geprezen. Zo zouden de belangrijke spelers, onder wie Paul Pogba en Marcus Rashford, weglopen met de Noor. Onder Mourinho was met name Pogba juist een rotte appel in de selectie van United. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen