Wedstrijd van de Week: houdt Liverpool de titeldroom levende?

29 maart 2019, 18:33

De titeldroom van Liverpool moet komend weekend levend blijven tegen Tottenham Hotspur. Eerder dit seizoen wonnen The Reds op Wembley mede danzkij een treffer van Georginio Wijnaldum en een zege is opnieuw nodig om het verschil met Manchester City in puntverlies niet te zien groeien. De ploeg van Mauricio Pochettino moet winnen in de strijd om plaats vier. Met Remiqz blikken we vooruit op de Engelse kraker.

Head to head

Wedstrijden: 103 wedstrijden

Winst Liverpool: 51

Winst Tottenham Hotspur: 28

Gelijkspel: 24

Liverpool is al liefst zeven wedstrijden ongeslagen in eigen huis tegen Tottenham Hotspur: een bijzonder hoog aantal. De laatste keer dat Liverpool op Anfield verloor van de Spurs was in 2011: Rafael van der Vaart opende na negen minuten de score terwijl Steven Pienaar de penalty versierde waaruit Luka Modric de winnende maakte. Dirk Kuijt speelde bij de thuisploeg mee. Sindsdien won Liverpool met onder andere 4-3, 4-1 en 4-0 in eigen huis, al eindigde de laatste ontmoeting op Anfield onbeslist (2-2).

Key Players

{image[329603][right-half][]}Sadio Mané

Niet alleen Virgil van Dijk staat in de schijnwerpers momenteel, ook Sadio Mané is een absolute uitblinker van Liverpool. Nog boven Mohamed Salah, die in een mindere vorm verkeert. De nog altijd pas 26-jarige Senagalees scoorde in de laatste vijf wedstrijden maar liefs acht keer en was ook voor zijn land trefzeker afgelopen week. Hij staat op de topscorerslijst van de Premier League op de tweede plaats en wordt niet voor niets steeds vaker concreet gekoppeld aan een transfer naar Real Madrid.

Christian Eriksen

Natuurlijk is Harry Kane, die al zeventien treffers maakte ondanks zijn blessureleed, een van de grote blikvangers bij Tottenham Hotspur, maar ook Eriksen is een absolute sterkhouder. Na Eden Hazard is de Deen - die midweeks met zijn land bizar knap terugkwam tegen Zwitserland - de speler met de meeste assists in de Premier League. In totaal gaf hij al negen succesvolle eindpasses en maakte bovendien ook al vijf doelpunten. Toeval of niet: net als zijn collega-keyplayer van Liverpool valt ook de naam van Eriksen nadrukkelijk bij Real Madrid. 

Team

Liverpool

Halverwege de competitie stond Liverpool een straatlengte voor in de Premier League en was iedereen het erover eens: de formatie van Klopp - met Van Dijk als rots in de branding achterin en met Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah voorin - gaat eindelijk weer de Engelse titel pakken. Maar na de nederlaag tegen concurrent City kwam er zand in de motor en The Reds verspeelden punten aan Leicester City, West Ham United, Manchester United en Everton. Zo zijn opeens de kansen gekeerd in de titelstrijd en loopt Liverpool achter de feiten aan. Zijn ze op tijd bij de les om Pep Guardiola en zijn mannen te verslaan?

{image[332970][left-half][]}Tottenham Hotspur

Deed Tottenham Hotspur ook nog lang mee in de titelstrijd, is de ploeg van Pochettino inmiddels al even afgehaakt. Het uitblijven van investeringen in de spelersgroep is wellicht een van de belangrijkste oorzaken dat de Spurs vrijwel altijd meedoen, maar nooit een prijs winnen. De afhankelijkheid van Harry Kane en Son Heung-min is wellicht te groot: het duo, dat om diverse redenen al eens ontbrak dit seizoen, maakte vrijwel de helft van alle doelpunten namens Tottenham (28 van de 57). In de laatste vier duels pakte de ploeg slechts één schamel puntje en verloor van Southampton, Chelsea en Burnley. Om een crisis te voorkomen, moet er in elk geval niet worden verloren op Anfield. 

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Liverpool de grote favoriet voor de zege.

Winst Liverpool: 53 procent

Gelijkspel: 26,7 procent

Winst Tottenham Hotspur: 20 procent

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen