FC Twente krijgt goed nieuws vanuit Enschede en ABN Amro

28 maart 2019, 09:00

Zeer goed nieuws voor FC Twente: de gemeente Enschede en de bank ABN Amro zijn bereid om een leningsdeel van liefst 9,5 miljoen euro kwijt te schelden. Daarnaast hoeven de Tukkers over een ander deel van negen miljoen euro ook geen rente meer te betalen: dit gebeurt in het kader van een saneringsplan van de club.

Dat schrijft TC/Tubantia. In totaal heeft FC Twente nog een schuld van vijftig miljoen euro, waarbij Enschede de grootste schuldeiser is. Dit gebaar wordt gemaakt naar de club, omdat ook sponsoren voor veertien miljoen euro in de club stappen. Door dit gebaar verbetert de financiële positie van de Tukkers 'aanzienlijk': wel moet de gemeenteraad nog stemmen over het saneringsvoorstel van FC Twente.

De club staat momenteel bovenaan de Eerste Divisie en heeft uitzicht om direct terug te keren op het hoogste niveau van Nederland. Wel maakt de club dit seizoen nog zo'n vier miljoen euro verlies, wat mede te wijten valt aan een somma van 6,3 miljoen euro die nog aan de makelaar van Jesús Corona betaald moest worden.

De gemeente, die geen aandelen wil, eist wel er vier ton beschikbaar blijft voor het vrouwenvoetbal van FC Twente en dat als er een andere eigenaar komt, bijvoorbeeld een vermogende Rus, dat in dat geval de volledige schuld alsnog wordt afgelost.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen