Boer stopt: "Het liefst was ik tot mijn zestigste doorgegaan"

27 maart 2019, 20:20

Over een aantal maanden komt een einde aan de keeperscarrière van Diederik Boer. De 38-jarige doelman wist al geruime tijd dat hij er aan het einde van het seizoen een punt aan zou breien. "Tijdens de zomervakantie voelde ik mijn lichaam al tegensputteren", zegt hij tegen De Stentor.

Boer vertelt dat de pijntjes steeds erger werden en het herstel steeds langer duurde. "Ik zei thuis dus al dat dit wel eens mijn laatste seizoen kon worden. Daar kwam in augustus nog eens een knieblessure bovenop. Ik moest drie tot vier maanden herstellen en had alle tijd om erover na te denken. Op een gegeven moment heb ik gezegd: 'Dit kan niet meer. Wat er nu ook gebeurt: ik ga stoppen", aldus de ervaren doelman.

"Het liefst was ik tot mijn zestigste doorgegaan", vervolgt Boer. "Maar het zit er met alle fysieke ongemakken gewoon niet meer in. En ik heb een mooie carrière gehad. Ik was keeper in de meest succesvolle periode van PEC, won de beker, de Johan Cruijff-schaal, speelde Europees en verdiende een transfer naar een topclub. Met Ajax heb ik ook nog de Europa League-finale meegemaakt. Volgens mij heb ik er wel het maximale uitgehaald,:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen