Bayern breekt clubrecord en strikt Lucas Hernández

27 maart 2019, 17:40   Bijgewerkt: 27 maart 2019, 19:32

Bayern München heeft de tweede aanwinst voor volgend seizoen binnen. Lucas Hernández komt komende zomer voor een clubrecord van tachtig miljoen euro over van Atlético Madrid. De 23-jarige Franse verdediger, die zowel centraal achterin als linksachter uit de voeten kan, tekent in Zuid-Duitsland een contract voor vijf seizoenen.

Met de komst van Hernández verpulvert de Duitse grootmacht het oude clubrecord dat op naam stond van Corentin Tolisso. Hij kostte 41 miljoen euro. "Ik ben zeer blij dat we met Lucas Hernández een van de beste verdedigers ter wereld hebben aangetrokken. Met de komst van Lucas zetten we onze traditie van uitstekende Franse spelers voort", aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic.

"Dit is een zeer belangrijke dag in mijn voetbalcarrière. Bayern München is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben er trots op dat ik in de toekomst met Bayern voor de titels ga strijden", aldus Hernandéz. "Ik wil de directie, technische staf, medespelers en fans van Atlético bedanken voor de afgelopen twaalf jaar. Atlético zit voor altijd in mijn hart." 

Na Benjamin Pavard is Hernández de tweede speler die voor vele miljoenen wordt aangetrokken door Bayern München. Der Rekordmeister is waarschijnlijk nog lang niet uitgewinkeld, want eerder kondigde Uli Hoeness al aan dat de Duitsers een recordsom gaan investeren in de selectie voor volgend seizoen. Chelsea-talent Callum Hudson-Odoi, die onlangs debuteerde in het Engels elftal, wordt ook begeerd door Bayern, dat binnenkort afscheid neemt van onder anderen Arjen Robben en Franck Ribéry.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen