Kuwas: "Laten zien dat Curaçao meer is dan vakantiebestemming"

27 maart 2019, 13:48

Het Eredivisie getinte Curaçao doet aanstaande zomer voor de tweede keer mee aan de Gold Cup. Hoewel het elftal van bondscoach Remko Bicentini zich zaterdag blameerde tegen Antigua en Barbuda (2-1), plaatste het zich via de CONCACAF Nations League voor het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben. "Door mee te doen aan zo'n toernooi kunnen we als Curaçao laten zien dat het eiland veel meer is dan alleen maar een vakantiebestemming", zegt Brandley Kuwas van Heracles Almelo.

"We zijn trots dat we ons hebben gekwalificeerd voor zo'n groot toernooi. Ik denk dat het ook belangrijk is voor een klein eiland als Curaçao. Mensen hebben bij Curaçao het beeld van een eiland waar je naar toegaat voor een zonvakantie, terwijl sport erg leeft en ook steeds groter wordt op Curaçao", vervolgt de Heraclied op het clubkanaal van de Almeloërs.

Curaçao deed in 2017 voor het eerst mee aan de Gold Cup, maar keerde het zonder punten in de groepsfase huiswaarts. "Voor de toekomst is het belangrijk dat Curaçao zich blijft kwalificeren voor de Gold Cup en dat hier resultaat wordt behaald. Voetballen tegen landen als Grenada en Guadeloupe is leuk, maar juist tegen de grotere landen, zoals de Verenigde Staten en Mexico, moeten we laten zien dat we er dan ook staan als ploeg. We moeten laten zien dat we een stabiele groep hebben."

De selectie van Curaçao kent naast Kuwas tal van bekende namen als Eloy Room, Darryl Lachman, Cuco Martina, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonia, Gervane Kastaneer, Elson Hooi en Jafar Arias.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen