Bergkamp: "Niet dat ik hoofdtrainer wil worden, nooit geambieerd"

27 maart 2019, 11:26   Bijgewerkt: 27 maart 2019, 11:33

Sinds zijn pijnlijke vertrek in 2017 bij Ajax bleef het stil rondom Dennis Bergkamp (op archiefbeeld). Tot vorige week, toen hij opdook bij Almere City. Als trainer van de beloftenploeg staat Bergkamp weer op het veld en dat heeft hij de afgelopen tijd gemist. "Dat mis je altijd. Of nou, ik had er even geen behoefte aan na wat er was gebeurd", zegt de voormalig individueel trainer van Ajax.

"Ik ben ook niet echt op zoek geweest. Dit kwam op mijn pad, het voelde goed, zo werkt dat", legt Bergkamp zijn komst bij Almere City uit aan De Volkskrant. "Niet dat ik hoofdtrainer wil worden, dat heb ik nooit geambieerd. En ook geen rol buiten het veld. Gewoon op het veld. In Nederland of in het buitenland."

Bergkamp moest in december 2017 gedwongen vertrekken bij Ajax, waar Marc Overmars en Edwin van der Sar hem de Johan Cruijf Arena uitwerkten. Vanaf een afstand aanschouwt hij nu het succes van Ajax in Europa. Hij noemt het mooi dat spelers die hij allang kent 'heel goed' ziet spelen. "Natuurlijk is er een ander verhaal. Maar ik kan dat goed scheiden. Zoveel voetbal kijk ik trouwens niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen