NEC wacht promotiejacht af en zegt alle aflopende contracten op

27 maart 2019, 09:31

NEC heeft alle aflopende contracten formeel opgezegd. Eenzijdige opties worden dan ook niet gelicht, melden de Nijmegenaren op het eigen clubkanaal. Dit is besloten, omdat NEC de jacht op promotie af wil wachten. Dat betekent dat er mogelijk alsnog toekomst is voor de spelers en stafleden van wie het contract is opgezegd.

Het gaat om de verbintenissen van doelmannen Marco van Duin en Oliver Zelenika, verdediger Guus Joppen en stafleden Patrick Pothuizen (assistent-trainer, op foto) en Muslu Nalbantoglu (teammanager). "We weten niet of we volgend seizoen Eerste of Eredivisie spelen. Dat bepaalt hoe we de staf en selectie samenstellen en het budget wat we hebben. Dit geeft beide kanten vrijheid", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen De Gelderlander.

NEC zal de Eredivisie moeten bereiken via de play-offs. Meedoen aan het seizoenstoetje wordt überhaupt nog een serieus karwei. NEC staat met nog acht wedstrijden op het programma dertiende, maar zijn de verschillen op de ranglijst klein. Zo heeft nummer zes RKC Waalwijk maar drie punten meer.

FC Volendam

Ook bij FC Volendam zijn aflopende contracten opgezegd, zoals de CAO voor contractspelers Betaald Voetbal Nederland voorschrijft. Het betreft de verbintenissen van Rodney Antwi, Anthony Berenstein, Ties Evers, Paul Kok, Erik Schouten en Jordi van Stappershoef. Ook Volendam houdt de mogelijkheid hopen om in de komende periode in gesprek te gaan. De opties is de contracten van Nordin Bakker, Mike Eerdhuijzen, Mitchel Michaelis en Boy Deul zijn wel gelicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen