Neres tevreden over Brazilië-debuut en hoopt op vervolg

27 maart 2019, 09:12   Bijgewerkt: 27 maart 2019, 09:35

David Neres kijkt met een goed gevoel terug op zijn debuut voor Brazilië. De Ajacied mocht dinsdag in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Tsjechië (1-3) een half uur meespelen. In dat tijdsbestek was hij meteen van waarde. Neres bereidde de 1-2 van Gabriel Jesus voor en met een mooi hakje gaf hij de voorassist op de 1-3 van andermaal Jesus. Ook kreeg hij zelf kansen.

"Het was een eer om voor de Braziliaanse ploeg op het veld te staan. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen om het tij te keren", citeert Esporte Neres. "Ik geloof dat ik mijn rol goed heb ingevuld. Ik wil Tite bedanken voor de oproep, ik hoop dat ik het Braziliaanse shirt vaker mag dragen."

Neres mag dromen van deelname aan de Copa America, die aanstaande zomer op het programma staat. Echter heeft hij te maken met enorme concurrentie. Zo waren Neymar, Willian, Douglas Costa en Vinicius er deze interlandperiode niet eens bij.

"Vinicius heeft een mogelijkheid gemist om zichzelf te laten zien", aldus bondscoach Tite na afloop. "Hij zal goed moeten blijven spelen bij zijn club. Neres moet zo doorgaan, net als Richarlison. Tegen iedereen zeggen we dat ze goed moeten blijven spelen bij hun clubs. We volgen en monitoren ze."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen