Heerenveen: Kobayashi en Schmidt gaan, Schaars blijft mogelijk

Heerenveen: Kobayashi en Schmidt gaan, Schaars blijft mogelijk

27 maart 2019 – SC Heerenveen gaat na dit seizoen afscheid nemen van Yuki Kobayashi, Doke Schmidt en reservedoelman Jan Bekkema. De Friese clubs stuurde het trio al een formele ontslagbrief, maar voor allen geldt dat ze geen nieuw contract krijgen aangeboden. Voor Stijn Schaars is er nog wél een optie tot een langer verblijf in het Abe Lenstra Stadion.Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Kobayashi is simpelweg te duur in de salariskosten en Heerenveen wil het risico dat ze hem deze zomer niet kunnen verkopen, niet nemen. Schmidt en Bekkema komen te weinig aan spelen toe. "Met hen zijn we tot een gezamenlijk besluit gekomen", aldus technisch directeur Gerry Hamstra tegenover de LC.

Over Schaars, die na maandenlange blessureleed weer helemaal fit is, wordt pas in een later stadium een definitieve beslissing genomen. Hamstra: "Hij heeft natuurlijk een geweldige carrière gehad. Stijn denkt na over hoe hij de toekomst ziet. Wij gaan als club ook kijken wat we willen en vervolgens moeten we zien of we elkaar daarin kunnen vinden."

SC Heerenveen lichtte dinsdag de opties in het contract van Daniel Høegh, Lucas Woudenberg, Jizz Hornkamp en Jordy Bruijn wél. Dat kwartet staat dus ook volgend seizoen sowieso nog onder contract in Friesland.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020