'Ajax meldt zich voor Pierie, Johnsen mogelijk in deal betrokken'

27 maart 2019, 07:35

Ajax maakt werk van Kik Pierie. De Amsterdammers hebben zich bij sc Heerenveen gemeld. De nummer twee van de Eredivisie wil de achttienjarige verdediger in de zomer overnemen. Mogelijk wordt Dennis Johnsen (21), nu door Ajax verhuurd aan de Friezen, in de deal betrokken. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend.

Zowel Erik ten Hag als de Ajax-scouting is gecharmeerd van Pierie, schrijft de ochtendkrant. Recent bezocht de linker centrale verdediger [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346439/pierie-had-bij-ajax-real-madrid-speciale-aandacht-voor-ramos/,_blank,Ajax - Real Madrid] in de Johan Cruijff ArenA. Pierie heeft in het Abe Lenstra Stadion een contract tot medio 2020. Dat betekent dat Heerenveen hem aanstaande zomer moet verkopen, wil het een mooie transfersom vangen.

Met Johnsen heeft Ajax een extra troef in de handen. De Noorse aanvaller speelt sinds de tweede seizoenshelft op huurbasis in Friesland, omdat hij in Amsterdam niet aan spelen toekomt. Bij Heerenveen, de club die hem in 2016 verkocht aan Ajax, heeft hij als opvolger van Arber Zeneli een basisplaats. Scoren of een doelpunt voorbereiden deed hij nog niet.

Lees ook: 'Ajax koopt Marin voor 12 miljoen van Standard Luik'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen