Gisteren gemist: Italië en Spanje winnen en Neres maakt indruk

27 maart 2019, 00:30   Bijgewerkt: 26 maart 2019, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 26 maart.

Italië droogt Liechtenstein af en ziet Quagliarella scoren, Spanje verslaat ook Malta

Italië heeft ook de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie-cyclus zonder problemen gewonnen. Dinsdagavond moest Liechtenstein er met liefst 6-0 aan geloven. Fabio Quagliarella was de grote man aan de kant van de thuisploeg, omdat de ervaren spits van Sampdoria een record brak. Ook wonderkind Moise Kean trof wederom doel. Verder won Spanje van Malta dankzij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347978/groep-f-spanje-dank-morata-zweden-en-noorwegen-gelijk/,_blank,Alvaro Morata] en zorgen Noorwegen en Zweden voor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347978/groep-f-spanje-dank-morata-zweden-en-noorwegen-gelijk/,_blank,spektakel]. 

Neres geeft visitekaartje af bij debuut voor Brazilië, Marokko houdt lang stand tegen Argentinië

David Neres heeft dinsdagavond zijn officiële debuut gemaakt namens Brazilië. De Ajacied kwam na ruim een uur voetballen in de ploeg voor Richarlison en was in het oefenduel met Tsjechië direct belangrijk met een assist op Gabriel Jesus. Zo had de buitenspeler van Ajax een aanzienlijk aandeel in de moeizame 1-3 overwinning van de Goddelijke Kanaries. Eerder op de avond had Argentinië [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347976/argentinie-in-hard-oefenduel-moeizaam-langs-marokko/,_blank,moeizaam afgerekend] met Marokko.

Wiegman maakt selectie deze periode bekend: "Geeft spanning"

Sarina Wiegman gaat na de komende twee interlands de WK-selectie van de Nederlandse Leeuwinnen al bekend maken. Opvallend vroeg, maar voor de bondscoach van de Oranje Vrouwen is dat niet verrassend. "Er moet duidelijkheid komen voor het team", vertelt Wiegman over die keuze. Dinsdagmiddag werd de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347965/van-de-sanden-en-dekker-terug-bij-oranjevrouwen/,_blank,selectie] bekend voor de oefenduels met Mexico en Chili.

Europese clubs niet zomaar eens met uitbreiding WK-clubteams

De ECA, de belangenvereniging van de voetbalclubs in Europa, is geen voorstander van het plan van de FIFA om het WK voor clubteams uit te breiden. De wereldvoetbalbond wil dat er in de toekomst liefst 24 ploegen mee doen aan het desbetreffende toernooi, maar dan zou het speelschema overvol worden. "Die beslissing kunnen wij niet steunen", vindt ECA-voorzitter Andrea Agnelli dan ook.

Eredivisie-clubs lichten opties (niet)

Het is weer bijna 1 april en dat betekent dat de formele ontslagbrieven de deur uit moeten worden gedaan door de BVO's in Nederland. SC Heerenveen, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347948/fc-utrecht-zegt-aflopend-contract-van-marsman-formeel-op/,_blank,FC Utrecht], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347962/de-graafschap-licht-opties-in-contracten-burgzorg-en-tutuarima/,_blank,De Graafschap] en ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347919/nac-breda-zegt-contracten-te-vrede-en-zeven-anderen-formeel-op/,_blank,NAC Breda ]maakten bekend van welke spelers de opties niet werden gelicht. Onder andere Stijn Schaars, Pelle van Amersfoort, Robert Klaasen, Nick Marsman en Mitchell Te Vrede hebben nog geen duidelijkheid over hun toekomst. 

Van Gaal vindt voetbal onder Solskjær vergelijkbaar met Mourinho

Louis van Gaal vindt dat Manchester United in de manier van spelen maar weinig veranderd is onder Ole Gunnar Solskjær. De Noor lijkt het vertrouwen te krijgen van de clubleiding als manager, maar volgens de Nederlander heeft hij dezelfde spelopvatting als voorganger José Mourinho. "En of je het nou leuk vindt of niet: de goede prestaties zijn het resultaat van Mourinho's werk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen