Groep F: Spanje dank Morata, Zweden en Noorwegen gelijk

26 maart 2019, 22:58   Bijgewerkt: 26 maart 2019, 23:40

Spanje kende dinsdagavond op bezoek op Malta een probleemloze avond dankzij Alvaro Morata. De aanvaller van Atlético Madrid maakte beide doelpunten in Ta'Qali, waar Spanje de tweede overwinning in Groep F boekte (2-0). Verder pakte Zweden een punt op bezoek in Noorwegen na veel en laat spektakel en had Roemenië een makkelijke avond.

Morata is sowieso in bloedvorm voor Spanje de laatste jaren: sinds 2015 is hij de meestscorende International van de ploeg van Luis Enrique, die afgelopen week met 2-1 won van Noorwegen. Bij dat duel scoorde Morata niet, maar dinsdagavond was dat anders. Na ruim een half uur opende de spits de score, om het duel een kwartier voor tijd op aangeven van Jesús Navas te beslissen. Door de tweede zege op rij gaat Spanje, bij wie bondscoach Luis Enrique vanwege familie-omstandigheden ontbrak, feilloos aan kop in Groep F.

Noorwegen - Zweden 3-3

Met AZ-spits Bjørn Johnsen, Martin Ødegaard en Markus Henriksen in de opstelling begon Noorwegen sterk tegen het Zweden van Marcus Berg en Andreas Granqvist. Vijf minuten voor rust opende de AZ-aanvaller de score en hoewel hij buitenspel stond, werd het doelpunt geteld. De grensrechter van dienst zag het niet en er was geen VAR aanwezig om het te corrigeren. Na een klein uur kopte Joshua King de tweede binnen namens de bezoekers, wat voor Janne Andersson het teken was om Willem II'er Alexander Isak in te brengen.

De rappe aanvaller had zelf geen absolute hoofdrol, maar maakte wel een bizarre comeback mee. Viktor Claesson benutte de rebound nadat Andreas Granqvist zijn penalty gestopt zag worden en vlak voor tijd maakte Robin Quaison de gelijkmaker. Wie dacht dat het spektakel daarmee af was, kwam bedrogen uit. Opnieuw Quaison bracht heel Zweden in vervoering met de 2-3, maar die werd direct gecounterd door de treffer van invaller Ola Kamara. Direct ook een uiterst belangrijk punt voor de Noren.