Groep J: Italië droogt Liechtenstein af en ziet Quagliarella scoren

26 maart 2019, 22:41

Italië heeft ook de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie-cyclus zonder problemen gewonnen. Dinsdagavond moest Liechtenstein er met liefst 6-0 aan geloven. Fabio Quagliarella was de grote man aan de kant van de thuisploeg, omdat de ervaren spits van Sampdoria een record brak. Ook wonderkind Moise Kean trof wederom doel.

Met de derde treffer tien minuten voor rust vanaf de strafschopstip verbrak Quagliarella het record van Christian Panucci: de voormalig verdediger scoorde op het EK in 2008 tegen Roemenië op 35-jarige leeftijd en 62 dagen oud. De aanvaller die in bloedvorm verkeert is al ruim 36 jaar en benutte de penalty en tekende zo voor de 3-0. Stefano Sensi had na ruim een kwartier met een kopbal de score geopend, gevolgd door een goal van Marco Verratti.

Tien minuten later mocht Quagliarella op slag van rust opnieuw vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Daniel Kaufmann. Die kreeg daarvoor een rode kaart voorgehouden en nadat Quagliarella zijn record met tien minuten scherper stelde, moesten de bezoekers ook nog met een man minder door. De schade bleef echter nog enigszins beperkt: Moise Keane maakte nog zijn tweede doelpunt ooit namens Italië.

Quagliarella kreeg een kwartier voor tijd een publiekswissel én een staande ovatie van de thuissporters. Diens vervanger Leonardo Pavoletti deed ook nog een duit in het zakje met een doelpunt en bepaalde zo de eindstand.

Bosnië-Herzegovina - Griekenland 2-2

Door twee goede spelhervattingen leek Bosnië-Herzegovina een makkelijke avond te krijgen. Edin Visca scoorde uit een ingestudeerde counter en Miralem Pjanic schoot na een kwartier een vrije trap binnen (2-0), toch kwam de thuisploeg nog in de problemen. Danny Makkelie gaf met nog twintig minuten te spelen doelpuntenmaker Pjanic rood, even nadat Konstantinos Fortounis de spanning had teruggebracht. Willem II'er Dimitris Kolovos maakt de comeback zeven minuten voor tijd vervolgens compleet.

Overige uitslagen:

Armenië - Finland 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen