Van Gaal vindt voetbal onder Solskjær vergelijkbaar met Mourinho

26 maart 2019, 20:24

Louis van Gaal vindt dat Manchester United in de manier van spelen maar weinig veranderd is onder Ole Gunnar Solskjær. De Noor lijkt het vertrouwen te krijgen van de clubleiding als manager, maar volgens de Nederlander heeft hij dezelfde spelopvatting als voorganger José Mourinho. "En of je het nou leuk vindt of niet: de goede prestaties zijn het resultaat van Mourinho's werk."

Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met de BBC. "Mensen denken dat we nepnieuws hebben sinds Donald Trump. Maar in de voetballerij kennen we dat al vijftig jaar", vertelt Van Gaal. "Mourinho is na mij overgestapt op de parkeer-de-bus-tactiek. Nu is er wéér een coach die de bus parkeert. Het belangrijkste verschil is dat Solskjær alleen wel wint." En dat is volgens de coach het verschil: "Media analyseren niet het spel, maar de uitslag."

Natuurlijk zijn er wel een paar verschillen tussen de coaches. "Maar de belangrijkste lijkt de sfeer te zijn. En Solskjær heeft de positie van Paul Pogba veranderd: hij staat nu op een veel belangrijkere plaats in het elftal", analyseert de Nederlandse coach. Maar tactisch speelt United volgens Van Gaal nog altijd zeer verdedigend.

"Het is niet de manier waarop United onder Sir Alex Ferguson speelde. Het is verdedigend, countervoetbal. Als je er van houdt, is het leuk. Maar als je denkt dat het spannender is dan het 'saaie' voetbal onder mijn leiding: dat is niet mijn waarheid", aldus Van Gaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen