UEFA start onderzoek naar wangedrag van Montenegro-fans

26 maart 2019, 12:30

De UEFA gaat werk maken van het schandalige gedrag dat de fans van Montenegro maandag vertoonden tegen Engeland. Donkere spelers van de Engelsen werden racistisch bejegend door de aanwezige 'supporters'.

De UEFA heeft dinsdag laten weten dat er een onderzoek gestart zal worden wegens racistisch gedrag. Raheem Sterling, een van de Engelse spelers die gedurende het duel (1-5) racistisch bejegend werd, hoopte al dat Montenegro een duel zonder fans moet spelen. "Een stel idioten heeft een geweldige avond verpest. Wat mij betreft speelt Montenegro de volgende wedstrijd in een leeg stadion. Hier moet een collectieve straf voor worden uitgedeeld. Als de straf dan voorbij is, dan denken mensen wel twee keer na voordat ze zoiets dwaas doen."

Montenegrijnen maakten apengeluiden als sommige spelers van Engeland aan de bal kwamen. "Dit kunnen en mogen we niet accepteren", zei bondscoach Gareth Southgate bij BBC. "Veel mensen hebben de racistische leuzen gehoord en ik ben daar één van. Er is geen discussie mogelijk of het nou wel of niet is gebeurd. We moeten ervoor blijven zorgen dat de spelers zich door ons gesteund voelen. We gaan dit vanzelfsprekend rapporteren via de juiste kanalen en vertrouwen erop dat de UEFA de juiste stappen zal ondernemen." Dat laatste lijkt nu dus ook te gebeuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen