Den Bosch baalt en zit al maanden in de wachtkamer van KNVB

26 maart 2019, 11:38

Nog altijd is er geen witte rook te zien bij FC Den Bosch over de overnamen van Kakhi Jordania. De Georgiër streek in de zomer van 2018 neer in Brabant met de intentie om de club in handen te krijgen, maar de club uit de Eerste Divisie wacht nog altijd op groen licht van de KNVB.

Directeur Paul van der Kraan kreeg met zijn club wederom te horen dat de KNVB langer de tijd nodig heeft om een besluit te vellen over de situatie. De club kreeg donderdag te horen dat de KNVB de zaak wederom uitstelt. De KNVB heeft nieuwe regels opgesteld voor het overnemen van de clubs en volgens Van der Kraan duurt het daarom allemaal zo lang. "Dit is een verloren seizoen voor de organisatie van FC Den Bosch. We hebben een jaar stilgestaan. Dit is rampzalig", zegt hij tegen de NRC

Volgens Van der Kraan, die na dit seizoen naar Twente gaat, ligt de bedrijfsvoering bij Den Bosch hierdoor stil. "Alle bedrijfsprocessen liggen stil. Je kunt niks doen. We moesten bijvoorbeeld voor 14 maart een optie lichten van een speler. Dat kon niet, want we wisten niet of we een nieuwe eigenaar zouden krijgen en dus voldoende geld hebben. De hoofdtribune anders indelen, kunstgras vervangen door echt gras, het stadion kopen, de organisatie uitbouwen; alles hebben we voor ons uitgeschoven", baalt hij.

Van der Kraan legt uit hoe de bond te werk gaat. "De licentiecommissie vroeg om een enorme lijst aan gegevens over Jordania. Vijf ordners vol. Omdat wij de eerste club zijn die op deze manier onderzocht werd, had ik het gevoel dat ze het extra kritisch wilden doen. Het gaat hier om de overname van een voetbalclub met een begroting van een paar miljoen euro. Dat is een MKB-bedrijf. Op 24 juli vorig jaar hebben we de koopovereenkomst getekend, daarvoor was de KNVB al op de hoogte. Dan moet het toch binnen een paar maanden geregeld kunnen zijn? Maar van de licentiecommissie kreeg ik een keer per maand een brief terug. Het zijn vrijwilligers, mensen die hier niet fulltime mee bezig zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen