Oranje onder 20 blijft toplanden voor en wint oefentoernooi

25 maart 2019, 23:50

Oranje onder 20 heeft de Elite League gewonnen. Het elftal van  Bert Konterman bleek maandagavond een maatje te groot voor Tjsechië (0-2), wat tegelijkertijd de eindzege van het oefentoernooi opleverde. De Nederlandse beloftenploeg hield daarmee toplanden als Portugal, Italië, Duitsland en Engeland onder zich. Tegen de Tsjechen waren Jay-Roy Grot en Dylan Vente verantwoordelijk voor de doelpunten.

De eerdere wedstrijden speelde Oranje al tijdens eerdere interlandperiodes. In zeven wedstrijden pakte de winnaar zeventien punten, zonder een nederlaag te lijden. "Als je ziet welke tegenstanders we hebben getroffen in die reeks dan is dat gewoon heel erg knap", zegt Konterman op OnsOranje.nl. "Het is een mooi signaal dat we er goed voor staan in Nederland, ook in de breedte. Want deze jongens komen allemaal ook nog in aanmerking voor Jong Oranje hè."

Over het spel tegen Tsjechië toonde Konterman zich meer dan tevreden. "Een reële uitslag was 1-6 of 1-7 geweest. We hebben vandaag zeventig minuten een ongelofelijk hoog niveau gehaald. Het was echt genieten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen