Engeland maakt er weer vijf, Zeneli goud waard

25 maart 2019, 22:53   Bijgewerkt: 25 maart 2019, 23:07

Ook tegen Montenegro heeft Engeland een doelpuntrijke zege geboekt in de EK-kwalificatie. Na de 5-0 van vrijdag tegen Tsjechië scoorde het maandagavond ook vijf keer, waarmee het elftal van Gareth Southgate zich herstelde van een achterstand. In dezelfde poule bezorgde Arber Zeneli Kosovo een punt tegen Bulgarije (1-1).

Montenegro - Engeland 1-5

Even moest Engeland billenknijpen op bezoek bij Montenegro. De Engelsen, waar Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Declan Rice (West Ham United) debuteerden, kwamen verrassen op achterstand. Al na zeventien minuten lag de bal achter Jordan Pickford. Marko Vesovic speelde zich door de stuntelende defensie van Engeland en rondde af in de rechterhoek. Maar van een stunt kwam het niet. Engeland stelde al voor de rust orde op zaken. Michael Keane, die nog blunderde bij de 1-0, kopte de gelijkmaker binnen en Ross Barkley hielp de gasten aan een voorsprong door een schot van Hudson-Odoi heel lichtjes te toucheren. In het laatste half uur liep Engeland verder weg bij Montenegro via goals van opnieuw Barkley, Harry Kane en Raheem Sterling.

Kosovo - Bulgarije 1-1

Kosovo speelde zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd ooit. Dat leverde ook meteen een punt op. Gevierde man was Arber Zeneli, die afgelopen winter sc Heerenveen verruilde voor Stade Reims. Hij schoot de gelijkmaker achter Nikolai Mihaylov, die een verleden heeft bij FC Twente. In de slotfase plaatste Zeneli nog een vrije trap rakelings naast het Bulgaarse doel en had ook oud-Vitessenaar Milot Rashica de winnende op zijn schoen.