Jong Ajax laat zich verrassen, Almere City klopt TOP Oss

25 maart 2019, 22:22

Jong Ajax heeft zich de kaas van het brood laten eten. Het elftal van Michael Reiziger verspeelde maandagavond tegen Jong FC Utrecht een 2-0 en 3-2 voorsprong en leverde het duel geen winnaar op: 3-3. Detail: de Utrechtse beloften paken op 14 december voor de laatste keer een punt. Het inhaalduel tussen Almere City en TOP Oss, dat vrijdag vanwege mist werd afgelast, was een prooi voor de thuisploeg (3-0).

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-3

Jong Ajax en Jong FC Utrecht zorgden voor een doelpuntenfestijn. Halverwege leek er voor Ajax geen vuiltje aan de lucht. Als maker van de 1-0 fleurde Damjan Dostanic zijn debuut op en was het direct daarna ook raak voor Vaclav Cerny, en dat binnen tien minuten. Maar de uittredend kampioen van de Eerste Divisie werkte zich na rust in de nesten. Mark Pabai en Junior van der Velden poetsten in een tijdsbestek van acht minuten de achterstand van Utrecht weg. Quinten Timber, eveneens een debutant, dacht Ajax er bovenop te helpen, maar de 3-2 van hem bleek onvoldoende. Opnieuw hadden de Domstedelingen hun antwoord paraat. Ditmaal hielp Jonas Arweiler Utrecht terug in de wedstrijd. In de twintig minuten die daarna volgden ging het spel op en neer, maar bleef het duel onbeslist.

Almere City - TOP Oss 3-0

Door doelman Ronald Koeman jr. te omzeilen en vanuit een lastige hoek de bal in het doel te schuiven, opende Ilias Alhaft de score voor Almere City. Stijn Meijer verdubbelde de scoren nadat de tweede helft net onderweg was. Met een stiftje liet hij de zoon van de bondscoach kansloos. In de slotfase kreeg Almere het nog even benauwd. Captain Damon Mirani kreeg een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Bovendien kreeg TOP Oss een strafschop, maar die stopte Agil Etemadi en bleef Almere een spannende slotfase bespaard. In blessuretijd maakte Ricardo Kip aan alle onzekerheid definitief een einde en doet het goede zaken in de strijd om tickets voor de play-offs.