'Cardiff City weigert nog altijd transfersom voor Sala te betalen'

'Cardiff City weigert nog altijd transfersom voor Sala te betalen'

25 maart 2019 – Cardiff City weigert de transfersom van de verongelukte Emiliano Sala te voldoen aan FC Nantes. De club uit Wales betoogt dat het contract van de Argentijn ongeldig is en wil het daarom de miljoenen niet overmaken. Dat melden diverse Britse media.De Premier League zou de verbintenis hebben afgekeurd, omdat die in strijd was met de regels. In theorie maakte dat van Sala een transfervrije speler. Voordat hij een herziene versie van zijn contract kon ondertekenen, stierf de spits op weg naar Wales. Sala's vliegtuig stortte op 21 januari in het Kanaal.

Dat de miljoenen maar blijven wachten, zal bij Nantes in slechte aarde vallen De Fransen dienden vorige maand al een klacht in bij de FIFA, omdat zij willen dat de Premier League-club over de brug komt met het geld. "De club is op de hoogte van het verzoek van de FIFA om voor 3 april een reactie te geven. In dit stadium hebben we geen verdere opmerkingen", aldus een woordvoerder van Cardiff tegen de BBC.

Nantes zegt geen informatie te hebben over de al dan niet geslaagde registratie van Sala in de Premier League. "Als het een probleem is, is dat een probleem voor Cardiff", zegt een woordvoerder van Nantes tegen The Daily Telegraph. "Nantes heeft alle benodigde papieren ingeleverd om de transfer te voltooien. De FIFA registreerde het internationale overschrijvingscertificaat op 21 januari 2019 om 17.30 uur. Nantes voldoet aan alle FIFA-regels."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019