NAC-ontslag Penders toegelicht: "Telefoontje niet zoals het hoort"

25 maart 2019, 17:58   Bijgewerkt: 25 maart 2019, 18:03

Kersvers NAC Breda-trainer Ruud Brood initieerde de wijzigingen binnen de technische staf. Dat betekende een afscheid van clubicoon en assistent-trainer Rob Penders. Hij kreeg zijn ontslag telefonisch te horen van interim-directeur Nicole Edelenbos. "Het telefoontje is niet zoals het hoort", beseft Edelenbos.

"Ik wilde voorkomen dat Rob het via een ander circuit zou horen", legt zij de opmerkelijke actie uit aan BN/DeStem. "De afgelopen weken is veel naar buiten gekomen wat binnenskamers had moeten blijven. Onder normale omstandigheden zou ik een kop koffie met hem gaan drinken. Niemand is hier blij mee. Het aanbod om met elkaar om de tafel te gaan, staat nog steeds."

Brood wilde zijn eigen staf samenstellen en nam Willem Weijs en Regillio Vrede mee. "Een duidelijk, maar geen leuk bericht. Met zijn nieuwe assistenten hopen wij dat het een positief effect realiseert en een nieuwe dynamiek teweeg brengt. De trainer is iemand met veel ervaring, daar moeten wij naar luisteren. Ruud is door veel mensen aanbevolen. Wij hebben vertrouwen in hem."

NAC wil Penders behouden voor de club door hem een andere functie aan te bieden. "Toen duidelijk werd dat hij geen onderdeel meer zou uitmaken van de technische staf heb ik hem gebeld en gezegd dat het geen fijn bericht is en dat ik snel om de tafel met hem wil", zegt Edelenbos. "Na het telefoongesprek zei hij daar geen gebruik van te willen maken. Waarschijnlijk vanuit zijn emoties, dat snap ik goed. Ik begrijp het helemaal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen