Brood begonnen bij NAC: "We willen uit deze situatie komen"

Brood begonnen bij NAC: "We willen uit deze situatie komen"

25 maart 2019 – Ruud Brood heeft maandag voor het eerst de training van NAC Breda geleid. De 56-jarige trainer is aangesteld als opvolger van Mitchell van der Gaag en moet de Parel van het Zuiden voor de Eredivisie zien te behouden. Dat hij voor een loodzware opgave staat, beseft Brood maar al te goed.Zijn terugkeer bij NAC - Brood was eerder als speler en assistent actief in Breda - voelt goed.  "Ondanks dat ik me ook besef om welke omstandigheden ik terugkeer", aldus Brood, die 'gepaste trots' voelt. "Het is altijd goed om op het veld te staan en met jongens te werken."

Met NAC zal Brood een gat van acht punten met FC Emmen en De Graafschap moeten zien te dichten. "Het belangrijkste is dat de groep gaat ervaren dat er wat mogelijk is, dat ze de teleurstelling opzij zetten en vooruitkijken. Ik zal er met mijn staf alles aan doen om resultaten te bewerkstelligen", vertelt hij via het televisiekanaal van NAC.

Brood heeft tot het einde van het seizoen getekend, maar is de volgende jaargang mogelijk ook trainer van NAC. "Iedereen kan aan zijn eigen belangen denken, maar dat heeft geen zin. Juist nu moeten we met het heden bezig zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019