Ook De Ligt toonde twee gezichten: "Het was een goede test"

Ook De Ligt toonde twee gezichten: "Het was een goede test"

25 maart 2019 – Niet alleen voor Oranje was het zondag een wedstrijd met twee gezichten in de Johan Cruijff ArenA, ook voor Matthijs de Ligt was dat het geval. Na een moeizame eerste helft, waarin hij door een uitglijder debet was aan een tegentreffer, herstelde hij zich in de tweede helft meer dan uitstekend en maakte hij zijn allereerste interlandgoal. "Maar uiteindelijk levert het niets op, dat is jammer", aldus de centrale verdediger.Nuchter en realistisch als altijd was De Ligt na het duel in de mixed zone kritisch op zijn eigen prestaties. Voor rust had de Ajacied zijn handen vol aan de bewegelijke Leroy Sané. "Dat hij in de spits zou beginnen, hadden we wel verwacht. Maar zij deden het gewoon beter dan wij", merkte de verdediger. "Ik had het moeilijk met Sané, een vliegensvlugge aanvaller. Normaliter sta ik niet tegen zulke aanvallers, die komen meer van de zijkanten. Daarom was het een goede test voor mij."

En in het eerste bedrijf slaagde De Ligt niet voor dat examen. "Nee, Sané had echt de bovenhand. Maar in de tweede helft heb ik me - net als heel het team - denk ik goed herpakt. Jammer dat het geen punt opleverde." Daar was een overigens geen oppeppende speech voor Ronald Koeman voor nodig. "Hij weet dat ik mentaal wel aardig in elkaar zit", aldus De Ligt over zijn matige eerste helft. En dus betekende de veertiende interland voor de Ajacied een wedstrijd vol met lessen. 

Jeugdig enthousiasme
Want spelen tegen bewegelijke spitsen was niet de enige les die werd geleerd: waar Oranje vol op jacht ging naar de winnende goal, was een pas op de plaats maken en spelen op een gelijkspel wellicht beter geweest - zo gaf ook bondscoach Ronald Koeman toe. "Jeugdig enthousiasme van onze kant", knikte De Ligt, die de nederlaag onnodig vond. "Met name hoe we de eerste helft speelden, dat was onnodig. Daar was het uiteindelijk niet goed genoeg. Vervelend, want een punt was een goed resultaat hier."

Voor paniek of gereken in de poule is het overigens nog veel te vroeg, weet ook de Ajacied. "Nee, we gaan niet al zitten rekenen. Je moet elke wedstrijd op zich bekijken. En hoe vaker we spelen, hoe meer we kunnen fine-tunen."

Eerste doelpunt
En uiteindelijk was het ook een interland om nooit te vergeten: De Ligt maakte namelijk zijn eerste doelpunt namens Oranje. "Mijn uitglijder voor rust was typerend voor de eerste helft en mijn goal na rust typerend voor mijn tweede helft", vond de verdediger, die uiteindelijk niet écht blij kon zijn met zijn eerste treffer. "Het levert uiteindelijk geen punt op, dat is erg jammer."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019