Carrasco aast op vertrek uit China: "Ik wil terug naar Europa"

Carrasco aast op vertrek uit China: "Ik wil terug naar Europa"

25 maart 2019 – Yannick Carrasco heeft het na een jaar gezien in China. Het liefst trok de aanvaller afgelopen winter de deur bij Dalian Yifang al achter zich dicht. "Ik wil terug naar Europa", zijn de niet te misverstane woorden van de Belgisch international.Een transfer bleef de afgelopen transferperiode uit. "Er waren nochtans een pak ploegen geïnteresseerd. We hebben geprobeerd om een oplossing te vinden, zodat ik kon vertrekken. Maar ik begrijp Dalian Yifang ook. Het wilde dat ik bleef", vertelt Carrasco aan Het Laatste Nieuws.

Carrasco kwam eind vorig jaar in de problemen toen hij teamgenoot Jin Pengxiang op de training een gebroken neus sloeg. Vervolgens werd zijn paspoort tijdelijk ingetrokken, waardoor hij de interlands met IJsland en Zwitserland miste. Inmiddels zijn de plooien gladgestreken. "Voor alle duidelijkheid: ik voel me nog steeds goed in China. Dat ik dezer dagen mijn basisplek bij de Rode Duivels kwijt ben? In zo'n ploeg kan dat gebeuren. Met die concurrentie zal er altijd een moment zijn dat je niet veel speelt."

In Chinese dienst maakte Carrasco tot nu toe tien doelpunten in 27 competitiewedstrijden. Bij Dalian Yifang staat sinds kort ook Marek Hamsik onder contract.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019