Groningen haalt beloftenteam uit voetbalpiramide

Groningen haalt beloftenteam uit voetbalpiramide

25 maart 2019 – FC Groningen trekt na afloop van het lopende seizoen het beloftenteam uit de voetbalpiramide. Met ingang van het nieuwe seizoen zal de ploeg weer deelnemen aan de landelijke reservecompetitie. Dat maken de Groningers maandagochtend via de officiële kanalen bekend.Groningen stopt met een apart team voor spelers onder de 23 jaar, waardoor het O19-team volgend seizoen het vlaggenschip van de jeugdopleiding is. Om meerdere redenen stopt de Eredivisionist met het beloftenteam, dat nu nog uitkomt in de Derde Divisie.

De eerste reden die wordt aangehaald is de aangescherpte dispensatieregeling, waardoor Groningen onvoldoende mogelijkheid ziet om spelers uit de eerste selectie speeltijd te geven. Een andere reden om het beloftenteam terug te trekken is de naderende komst van een landelijke competitie voor spelers onder de 21 jaar.

Voor talenten die komende zomer de overstap naar de senioren maken, wordt een op maat geboden programma aangeboden dat aansluiting heeft met de eerste selectie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 april 2019

  2. dinsdag 23 april 2019