Noord-Ierland aan kop in groep Oranje: "De sfeer is geweldig"

25 maart 2019, 10:25   Bijgewerkt: 25 maart 2019, 11:10

Noord-Ierland is met zes punten uit twee wedstrijden uitstekend begonnen aan de EK-kwalificatiecampagne. De Noord-Ieren gaven zondagavond de zege op Estland (2-0) een goed vervolg door te winnen van Wit-Rusland (2-1). Bondscoach Michael O'Neill is dolblij met de zeges, die Noord-Ierland boven Oranje en Duitsland plaatst in Groep C.

De wedstrijd tussen Noord-Ierland en Wit-Rusland leek af te stevenen op een remise, tot Josh Magennis drie minuten voor tijd de 2-1 maakt. "De sfeer in de kleedkamer is geweldig. We gaan tot juni aan kop! Ik weet dat het een beetje belachelijk klinkt, maar dat is belangrijk als je het hebt over het pakken van het momentum", aldus de bondscoach op de persconferentie na de wedstrijd.

Noord-Ierland kan de voorsprong op Oranje komende zomer flink uitbouwen. Het Nederlands elftal reist in juni namelijk af naar Portugal voor de finaleronde van de Nations League en spelen daarom geen EK-kwalificatiewedstrijden, terwijl de Noord-Ieren het weer opnemen tegen Estland en Wit-Rusland. "Het zijn lastige wedstrijden, maar met de twee zeges op zak zijn ze makkelijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen