Turkije benaderde Kökcü: "Hart ligt nu bij Nederland"

25 maart 2019, 08:08

Het is niet ondenkbaar dat Orkun Kökcü in de toekomst een keuze moet maken tussen het Nederlands en Turks elftal. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord doorliep alle Nederlandse nationale jeugdelftallen, maar wordt ook begeerd door de Turkse voetbalbond. De Turken hebben hem zelfs al eens benaderd, vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ze hebben me weleens gevraagd of het me iets leek, maar dat was voor Turkije onder 19, dus blijf ik liever hier. Als de A-ploeg komt? Dat weet ik nog niet, ik heb er hier nog een gesprekje met de trainer over", doelt Kökcü op bondscoach Maarten Stekelenburg. De jonge middenvelder draagt op dit moment de aanvoerdersband bij Oranje onder 19.

Generatiegenoot Mohammed Ihattaren staat in de toekomst mogelijk voor een soortgelijke keuze. De Marokkaanse voetbalbond heeft met de PSV'er geflirt, maar ook bondscoach Ronald Koeman [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347610/ihattaren-bevestigt-gesprek-koeman-en-erkent-twijfel/,_blank,dronk al koffie met hem]. Kökcü heeft het nog niet met Ihattaren over diens situatie gehad. "Nee, het gevoel dat hij heeft, kent hij het beste. Of het zonde zou zijn als we weg zouden gaan? Misschien wel, maar als je je hart volgt, kun je de beste beslissing nemen. Mijn hart ligt nu bij Nederland, haha. Ik heb ook niet zoveel waardering gehad vanuit Turkije."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen