Blind baalt: "Maar we spelen wel tegen een topploeg"

Blind baalt: "Maar we spelen wel tegen een topploeg"

25 maart 2019 – Daley Blind is teleurgesteld dat het Oranje niet is gelukt een punt over te houden aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. Het Nederlands elftal werd in de eerste helft overlopen, maar rechtte na rust de rug. Een 0-2 achterstand werd rechtgetrokken, maar door een laat doelpunt van Nico Schulz pakten de Duitsers alsnog de volle buit.Volgens Blind heeft Oranje het in de eerste helft laten liggen. "We waren niet balvast en hadden weer moeite met hun positiewisselingen. Dat had misschien niet gemogen. Maar we spelen wel tegen een topploeg. Dat wordt hier en daar vergeten. Maar Duitsland heeft nog steeds heel goede spelers", aldus de linksback in gesprek met De Telegraaf na de 2-3 nederlaag.

Na rust kwam het Nederlands elftal een stuk beter voor de dag. "Toen durfden we wel man op man te verdedigen. We kwamen verdiend op 2-2 en bleven domineren. Ik had niet het gevoel dat we het dicht moesten gooien in de slotfase. Wij kregen meer kansen dan zij. Maar zo'n late treffer is dan zuur. Met een gelijkspel had alles er heel anders uitgezien."

De nederlaag baart Blind niet direct zorgen. "We moeten nu niet in paniek raken. Er komen nog veel wedstrijden en met onze kwaliteiten moeten we bij de beste twee van de poule kunnen eindigen."

Lees ook:
- Ronald Koeman: "Had een punt gepakt, zou ik zeggen"
- Frenkie de Jong baalt: "De teleurstelling is supergroot"
- Van Dijk: "Tweede helft was goed, maar daar heb je niks aan"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019