Gisteren gemist: Oranje onderuit, België boekt snelle zege

Gisteren gemist: Oranje onderuit, België boekt snelle zege

25 maart 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 24 maart.

Oranje maakt comeback tegen Duitsland niet compleet en verliest
Het lukte het Nederlands elftal gisteravond niet om opnieuw een sensationele comeback tegen Duitsland te realiseren. Waar Oranje voor de Nations League een 2-0 achterstand in Duitsland omzette in een 2-2 gelijkspel en zodoende over twee duels won, ging het in de kwalificatie voor het EK 2020 mis. Opnieuw kwam Oranje met 0-2 achter en opnieuw werd het 2-2, maar in de slotfase wist Duitsland toch nog de overwinning te stelen en bleef Oranje met lege handen achter.

Van Dijk en Koeman balen van nederlaag in de slotfase
Na afloop was er grote teleurstelling te zien op de gezichten van de Nederlandse spelers en staf. Aanvoerder Virgil van Dijk sprak van een zure avond en vond dat Oranje op basis van de tweede helft een punt had verdiend. "De tweede helft was goed, maar daar heb je nu niks aan. Je staat met lege handen. Het was gewoon niet goed genoeg." Bondscoach Ronald Koeman was trots op de veerkracht van zijn spelers, maar baalde van de uiteindelijke afloop. "Had een punt gepakt, zou ik zeggen."

Noord-Ierland verrassende koploper in poule met Nederland en Duitsland
Door de onverdiende nederlaag tegen de Duitsers is Nederland afgezakt naar de derde plaats in groep C. Noord-Ierland is nu de verrassende koploper. Zij wonnen ook hun tweede kwalificatiewestrijd, dit keer met 2-1 van Wit-Rusland. Afgelopen donderdag hadden de Noord-Ieren al van Estland gewonnen. 

België razendsnel klaar met Cyprus 
Onze zuiderburen kennen een tot nu toe vlekkeloze weg richting het EK. België wist vanavond namelijk ook de tweede wedstrijd in groep I te winnen. Op bezoek in Cyprus wonnen de Rode Duivels met 0-2 door doelpunten van Eden Hazard en Michy Batshuayi. Die stand stond overigens al razendsnel op het bord.

Lars Veldwijk met Zuid-Afrika zeker van Afrika Cup
Niet alleen in België en Duitsland viel er wat te juichen vanavond, ook in Zuid-Afrika is het feest losgebarsten. Dat land mag namelijk meedoen aan de Afrika Cup, nadat Libië met 2-1 was verslagen. In de tweede helft kwam een bekende naam in het veld bij Zuid-Afrika, namelijk Sparta-aanvaller Lars Veldwijk

Jong Oranje scoort niet tegen Verenigde Staten
En waar het Nederlands elftal druk bezig is zich te kwalificeren voor het EK, hoeft Jong Oranje daar voorlopig niet aan te denken. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi doet niet mee aan het Europees Kampioenschap van komende zomer en speelt dus alleen oefenduels. Vandaag was de Verenigde Staten de tegenstander en de beloften van Oranje speelden weinig klaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021