Ronald Koeman: "Had een punt gepakt, zou ik zeggen"

Ronald Koeman: "Had een punt gepakt, zou ik zeggen"

24 maart 2019 – Bondscoach Ronald Koeman is trots op hoe zijn Nederlands elftal Duitsland de tweede helft partij wist te bieden. Desondanks verloor Oranje in de absolute slotfase nog met 2-3 en staat het nu derde in de poule. Koeman raakt nog niet in paniek. "Het zit zo dicht bij elkaar."Koemand vond Oranje in de eerste helft niet goed starten. "We waren niet vast aan de bal", blikt hij terug bij de NOS. "We zetten ook druk op de momenten dat dat niet kan. Dan speel je met hele grote ruimtes in je rug en daar ontstonden gevaarlijke momenten uit."

In de tweede helft draaide Nederland de wedstrijd om en maakte het een 0-2 achterstand ongedaan. "Ik ben trots op de tweede helft. Je kan ook bij de pakken neer gaan zitten. De tweede helft was geweldig. Maar had een punt gepakt, zou ik zeggen." Na rust wisselde Koeman direct, maar in het verloop van de tweede helft bracht hij geen vers bloed. De bondscoach twijfelde nog om Nathan Aké in te brengen voor Quincy Promes en zo de 2-2 over de streep te trekken. "Misschien had ik dat moeten doen. Maar op het bord win je iedere wedstrijd."

Lees ook: Van Dijk: "Tweede helft was goed, maar daar heb je niks aan"

Volgens Koeman valt het te prijzen dat zijn team op zoek ging naar de overwinning. Doordat deze er uiteindelijk niet kwam, staat Oranje nu derde in de kwalificatiepoule na twee wedstrijden. Koeman blijft daar nuchter onder. "Het gaat van hosanna op het ene moment, naar het dieptepunt van het niet plaatsen voor het EK op het andere moment. Duitsland is gewoon een geweldig team, met snelheid en vastigheid. Het had alle kanten op kunnen gaan." Koeman denkt hierbij ook terug aan de wedstrijden van vorig jaar tegen de Duitsers. "Het zit zo dicht bij elkaar. Dat is al een compliment voor Nederland."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019