Van Dijk: "Tweede helft was goed, maar daar heb je niks aan"

24 maart 2019, 22:53

Virgil van Dijk baalt stevig van de nederlaag die het Nederlands elftal vanavond leed tegen Duitsland. In extremis wonnen onze oosterburen met 2-3. Nederland kwam in de tweede helft terug van een 0-2 achterstand, maar hield er uiteindelijk toch niks aan over.

"Dit is heel zuur", zegt Van Dijk in gesprek met de NOS. De aanvoerder zag zijn ploeg vooral in de tweede helft goed voor de dag komen, nadat de Duitsers in de eerste helft heer en meester waren en met een 0-2 voorsprong de rust in wisten te gaan. "De tweede helft hebben we het goed opgepakt. De eerste helft waren we zoekende, de organisatie stond niet goed. Verdedigend stond het in de tweede helft beter, zij kwamen niet aan het voetballen."

Van Dijk vindt dat Nederland op basis daarvan minimaal een punt had moeten pakken. "Maar dat doe je niet en dat is balen. De tweede helft was goed, maar daar heb je nu niks aan. Je staat met lege handen. Het was gewoon niet goed genoeg." De verdediger van Liverpool wil nog niet te ver vooruitkijken als het om Oranje gaat. "We moeten hard blijven werken. Er is nog een lange weg te gaan, dat blijkt maar weer vandaag." 

Lees ookBittere pil voor Oranje na late nederlaag tegen Duitsland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen