Bittere pil voor Oranje na late nederlaag tegen Duitsland

24 maart 2019, 22:42   Bijgewerkt: 24 maart 2019, 22:59

Het Nederlands elftal heeft zondagavond in een duel met twee gezichte in de slotfase met 2-3 verloren van Duitsland. Voor rust waren onze oosterburen de baas in Amsterdam en kwam het door doelpunten van Leroy Sané en Serge Gnabry met 0-2 voor. Na rust herpakte Oranje zich, scoorden Matthijs de Ligt en Memphis Depay en leek er meer in het vat te zitten. In de absolute slotfase zorgde Nico Schulz echter voor de winnende treffer: 2-3.

Oranje herpakte zich daarna enigszins en kreeg na 25 minuten twee dotten van kansen via Ryan Babel. Eerst mocht de aanvaller op aangeven van Georginio Wijnaldum vrij aanleggen, maar gaf hij de inzet te weinig richting mee. Dat gebeurde een minuut later ook, toen Babel uit een voorzet van Memphis van dichtbij op Manuel Neuer stuitte.

Ronald Koeman greep in de rust in en haalde Babel naar de kant; Steven Bergwijn verving hem. Oranje kwam als herboren uit de kleedkamers en draaide de rollen binnen twintig minuten volledig om. Snel na rust kopte Matthijs de Ligt uit een strakke voorzet van Memphis Depay in de verre hoek de 1-2 tegen de touwen. Het zorgde voor de opsteker die het Nederlands elftal zo goed kon gebruiken.

Oranje pakte door en overmeesterde de lamgeslagen Duitsers. Niet dat Oranje nou kans op kans creëerde, maar het zag er allemaal een stuk florisanter uit wat Nederland liet zien. Na ruim een uur spelen kwam Oranje op gelijke hoogte. Een voorzet van Quincy Promes kwam terecht bij Memphis. De bal bleef vervolgens even hangen in de zestien, maar kwam vervolgens opnieuw voor de voeten van Memphis terecht. De Lyon-aanvaller schoot de bal vervolgens over de grond binnen: 2-2.

Opstelling Nederlands elftal: Jasper Cillessen; Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries; Frenkie de Jong, Marten de Roon (90. Luuk de Jong), Georginio Wijnaldum; Ryan Babel (46. Steven Bergwijn), Memphis Depay, Quincy Promes.

De beoordelingen volgen morgen in uitgebreid spelersrapport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen