WK-sensatie Kroatië krijgt flinke tik in EK-kwalificatie

WK-sensatie Kroatië krijgt flinke tik in EK-kwalificatie

24 maart 2019 – Kroatië heeft de tweede westrijd in de kwalificatiepoule voor het EK verloren. De verliezend WK-finalist van 2018 verspeelde uit bij Hongarije een vroege voorsprong en verloor met 2-1. Bondscoach Zlatko Dalic was met de sterkste elf namen begonnen. Onder meer Luka Modric, Ivan Rakitic, Dejan Lovren en Ivan Perišic verschenen aan de aftrap. Het begin van de ploeg was ook uitstekend. Binnen het kwartier pakte Kroatië de leiding. Andrej Kramaric legde de bal af op Ante Rebic en de aanvaller van Eintracht Frankfurt verzilverde deze kans meteen: 0-1. Erg lang konden de Kroaten niet genieten van die voorsprong, want tien minuten voor rust tekende Ádám Szalai op aangeven van oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák voor de 1-1.

Om de koppositie in groep E niet te verliezen, ging Kroatië na rust op jacht naar de 1-2. Uiteindelijk bleef de ploeg echter met lege handen achter. Hongarije kwam een kwartier voor tijd via Máté Pátkai namelijk op voorsprong. De Kroaten wilden dat het doelpunt afgekeurd zou worden vanwege een overtreding, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Het slotoffensief van Kroatië haalde niks meer uit en dus was 2-1 ook de eindstand.

Door de nederlaag staat Kroatië nu vierde in de groep. Hongarije, Wales en Slowakije blijven de ploeg op doelsaldo en onderling resultaat voor. De eerste wedstrijd had Kroatië nog gewonnen, tegen Azerbeidzjan werd het 2-1. De volgende kwalificatiewedstrijd is op 8 juni thuis tegen Wales. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019