Van der Luer ziet verbeterpunten bij Roda: "Er ligt een uitdaging"

Van der Luer ziet verbeterpunten bij Roda: "Er ligt een uitdaging"

24 maart 2019 – Eric van der Luer leek zijn eerste wedstrijd als trainer van Roda JC te gaan winnen, maar in de laatste twaalf minuten van de Limburgse derby tegen MVV kwam de ploeg uit Maastricht toch nog terug van een 2-0 achterstand tot een 2-2 gelijkspel. Van der Luer baalt, maar ziet ook positieve punten.Begin deze week werd het clubicoon aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Robert Molenaar. In een paar dagen moest hij zijn ploeg klaar zien te stomen voor de derby tegen MVV. "We hebben wat andere accenten gelegd in de manier van voetballen, maar de jongens zitten nog even vast in hun oude systeem", zei Van der Luer na afloop tegen FOX Sports.

"Van het begin van de tweede helft tot twaalf minuten voor tijd hadden we controle. Je scoort dan twee keer en je ziet de kwaliteit die wij hebben. Je moet deze over de streep trekken. Maar als ik het positief bekijk: we hebben niet verloren en houden MVV onder ons."

Van der Luer heeft wel een idee waar het misging. "Je mist een middenvelder die rust kan brengen, die niet zo snel in paniek raakt. Dan kriebelt het weer", zegt Van der Luer, die zelf als middenvelder honderden wedstrijden in dienst van de club uit Kerkrade speelde. "De aanvallers hadden de bal ook langer vast kunnen houden. Dat zorgt ervoor dat verdedigers niet constant onder druk staan. Je loopt tegen dit soort dingen aan. Het is iets nieuws na acht maanden Robert. Vanuit hier gaan we verder. Er ligt weer een uitdaging, dat hebben we vandaag gezien."

Lees ook: Beladen debuut Van der Luer bij Roda: "Ik gedij het beste bij druk"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019